AGENDA 2020

The standard time zone on our agenda is CET (Central European Time) (GMT+1)

    Day

  • DAY 1
  • Networking Activities
  • One-to-One Sessions
  • Panel Discussions
  • Others

  • 09:30 - 09:40 | 10 mins

    Welcoming address & sessions overview  

  • 09:40 - 10:25 | 45 mins

    Esports and TV, a winning combination?  

    • What can Esports bring to a traditional sports broadcaster?
    • How to make a successful partnership?
    • Is there a room for Esports OTTs or TV networks?
    Moderated by : Krestin Harrington - Journalist & Moderator - Deutsche Welle
  • 10:35 - 10:55 | 20 mins

    One on One Session – How to increase sports fan engagement online? – PAOK TV Case Study – Sponsored by Insys Video Technologies  

    • How to create a unique connection with sports fans online?
    • What is the importance of the OTT platform in the era of empty stadiums?
    • How to monetize sports video content?
    Moderated by: Cecilia Lagos - Sports Journalist
  • 10:55 - 11:25 | 30 mins

    Break & Networking  

  • 11:25 - 11:45 | 20 mins

    One on One Session – Fight piracy with Intelligence and get a clear ROI – Sponsored by Synamedia  

    Moderated by: Cecilia Lagos - Sports Journalist
  • 11:45 - 12:45 | 60 mins

    Break for lunch  

  • 12:45 - 13:30 | 45 mins

    Strategies from sports operators in Central & Eastern Europe  

    • Strategies of operators in markets with lower ARPU
    • Market evolution and challenges
    • Growth drivers
  • 13:30 - 14:00 | 30 mins

    Break & Networking  

  • 14:00 - 14:45 | 45 mins

    Challenges of delivering sports directly to consumers for sports TV networks  

    • Multi-platform strategies
    • Business model for D2C distribution
    • Subscriber authentication and application code protection
    Moderated by : Krestin Harrington - Journalist & Moderator - Deutsche Welle
  • 14:45 - 15:15 | 30 mins

    Break & Networking  

  • 15:15 - 16:00 | 45 mins

    Setting up and monetization of a European OTT sport platform  

    • Business model: Subscription, freemium, live r ad-supported
    • Secondary leagues and niche sports content
    • Cloud platforms services for new OTTs
    Moderated by : Philip O'Connor - Sports Journalist & Broadcaster -  Eblana Communications

  • 16:00 - 16:30 | 30 mins

    Break & Networking  

  • 16:30 - 17:15 | 45 mins

    Betting operators and sports media partnerships in Europe and CIS  

    • Regulation limits to betting services
    • Betting companies and sports media partnerships
    • Monetization opportunities for rights streaming
    Moderated by : Philip O'Connor - Sports Journalist & Broadcaster - Eblana Communications
  • 17:15 - 17:30 | 15 mins

    Break & Networking  

  • 17:30 - 18:15 | 45 mins

    Sports, OTT and social networks for right holders  

    • Importance of social networks: live broadcasting or specific content
    • Role of Leagues and Federations in fan engagement and leverage of rights value
    • Video content monetization for social networks
    Moderated by : Krestin Harrington - Journalist & Moderator - Deutsche Welle
  • 18:15 - 18:20

    Wrap up & vote of thanks